11 Things About Me | anis zainudin♥
Home Tutorial tips ex banner

11 May 2013

11 Things About Me

hai :) anis telah ditag oleh 3 orang blogger iaitu Isabel DiazHana dan Dayah untuk join segmen ni..hehe :) thanks sebab tag anis..anis akan jawab satu2 soalan korang..mungkin entri kali ni agak panjang..so let's get started :)
Few rules need to be followed :
1. Post this rules

.2. Write 11 things about yourself.

3. Answers the questions the tagger set for you.

4. Create 11 new questions for those you want to tag.

5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.

6. You are not allowed to tag back.

 11 Things About Myself

  • anis suke gile warna purple..anis rase yang ni semua orang dah tahu :)
  • anis suke minum air soya..suke sangat2..
  • anis suke teddy bear..
  • anis jenis yang simple
  • anis tak suke pakai make up..anis tak pernah pakai make up kecuali bedak je.
  • anis suke jam digital berbanding jam analog..macam budak2 je kan..haha :D
  • anis ni manje dan agak sensitif..normal la kot perempuan.
  • anis tak suke bende lasak.
  • anis suke kek coklat dan coklat
  • anis suke aiskrim vanilla chips
  • anis suke tengok lelaki pakai baju melayu..melting kot >,< HAHA :D
Question By Tagger Isabel Diaz

01. Siapa nama penuh awak? Saya nak kenal awak (^_^)

  • okay..nama penuh anis ialah Ainnur Farahanis binti Zainudin.
02. Dari negeri mana? Kalau owg Sarawak, dari daerah mana?

  • anis berasal daripada kelantan darul naim :)
03. Kalau ditakdirkan kita bertemu, awak tegur saya tak nanti?

  • mesti la tegur,kalau anis cam awak :)
04. Cheezy wedges KFC dan Sugarbun. Yang mana lebih sedap?

  • my opinion, cheezy wedges KFC kot..hehe :)
05. Pernah makan seaweed tak? Sedap ke tak sedap? Apa rasanya?

  • err..tak penah..
06. Penah nampak abam askar tak? Hensem tak pada pendapat awak?

  • haha..ntah la..not bad la..
07. Awak ada Incik Boss tak? Kalau ada, kenapa awak sayangkan dye?

  • Incik Boss??..means pakwe ke?..kenape sayang kat dye?..ntah..hard to explain..mungkin Allah telah meletakkan takdir macam tu :)
08. Selalu ke pergi blog saya? Bila pergi ke blog saya apa yang awak fikir?

  • selalu ! blog awak okay..awak selalu datang komen kat blog anis..anis terharu tau >,<
09. Awak suka tak blog saya? Kalau suka, kenapa? Kalau tak suka, kenapa?

  • suke ! sebab entri tak boring :)
10. Awak suka melancong tak? Tempat mana yang paling best awak pernah pergi?

  • melancong?..ntah la..
11. Kalau ditakdirkan awak melancong kat luar negara, awak nak melancong kat mana?

  • nak pergi korea..nak jumpe yong hwa CN blue..hahahaha..tinggi cita2 :P

Question By Tagger Hana

1. Apa yang awak suka pasal blog awak?

  • anis suke blog anis sebab blog anis wrne purple..haha..pastu sebab anis boleh buat luahan perasaan kalau takde tempat nak luahkan perasaan..but i did not exposed everything in my blog :)
2. Kenapa awak enjoy sangat blogging?

  • sebab seronok bile dapat share something yang baru dengan readers :)
3. Antara Harry Potter dan Twilight, mana satu pilihan awak? 

  • harry potter !
4. Kalau awak diberi peluang untuk belajar/tinggal di Eropah, negara mana yang menjadi pilihan? Kenapa? ;)

  • tak tahu la..anis tak penah terfikir pun hana :)
5. Jenis rumah yang menjadi idaman awak?

  • erm..tak kesah..janji selesa..
6. Suka memasak atau menjahit? Kenapa?

  • memasak..even tak pandai sangat memasak..tapi anis minat la jugak berbanding menjahit :)
7. Ada obses dengan apa-apa tak? Contohnya, novel, baju, blog, drama dan sebagainya. 

  • bear rilakkuma ! hehe :)
8. Impian terbesar awak? :D

  • anis harap dapat jadi engineer suatu hari nanti dan dapat kahwin dengan orang yang anis sayang..amin :)
9. Andai kata awak cuma ada dua adik beradik sahaja dalam keluarga dan awak anak bongsu, awak prefer ada abang atau kakak? Kenapa? :)

  • kakak ! sebab anis tak penah ade kakak..so nak merasa ade kakak.. :D
10. Adakah awak akan terus berblogging sampai bila-bila? :)

  • insya allah :) kalau takde ape2 yang menghalang :)
11. Apa pendapat awak pasal diri awak sendiri? He he :)

  • haha..pendapat tentang diri sendiri ?..anis rase anis agak sensitif kot dan manje..hahaha :D
Question By Tagger Dayah

1- Kalau awak marah.Apa awak akan buat?
  • erm..kalau marah eah..haha..tak tahu la..biase kalau marah sangat..mesti akan nangis..sebab akak ni lemah sikit dayah..
2-Benda yang awak sayang sangat dalam hidup awak.?Kenapa?

  • bende yang akak yang sayang eah ?..haha...kalau cakap jangan gelak tau..berus gigi warne purple akak tu...sebab ?. orang yang paling akak sayang bagi..pakwe akak bagi..tu yang sayang sangat2.. :)
3-Macam mana cara awak release tension?

  • erm..cara release tension ? pegi kedai..beli aiskrim..pastu makan..hahaha :D
4-Kalau awak ada duit yang banyak.Apa awak nak buat dengan duit tuh?

  • banyak benda nak buat..macam2.. :D
5-Hello kitty dengan Rilakkuma.Yang mana lebih comel?

  • of course la rilakkuma !! HAHA :D
6-Kenangan yang awak tak boleh lupakan sampai sekarang.Kenapa?

  • hehe..kenangan time pakwe akak first time bagi coklat..dye cakap..coklat tu tanda sayang dye kat akak..sampai sekarang masih ingat.. :)
7-Dalam setahun.Berapa kali awak tukar template blog awak?
  • hahaha..yang ni tak tentu..kalau tengah ade mood nak edit blog..tukar jela..
8-Siapakah idola awak?
  • my mom and dad :)
9-Antara Coklat dengan Vanilla..yang mana awak suka?
  • coklat !! :D
10-Bila ada masa lapang..Apa awak akan buat?
  • online..hahaha :D
11.Komik dengan Novel..yang mana awak lagi suka?
  • novel
fuhhh..dah abis pun semua soalan..banyak nau soalan kena jawab..hahaha..okay sekarang giliran anis bagi soalan :D

  1. Pendapat awak tentang blog anis ? secara jujurnya ?
  2. Awak sudi tak jadi kawan anis ? haha :P
  3. Tarikh lahir awak bila?
  4. Apa warna kegemaran awak?
  5. Facebook dan twitter?..which one you prefer ?
  6. shawl dan tudung bawal? which one you prefer?
  7. Blog awak edit sendiri atau tempah dengan orang lain?
  8. Target nak kahwin umo berape?..HAHA :D *tak payah jawab bagi yang bawah umo* HAHA :D
  9. Suka makan aiskrim tak?
  10. Awak kuat merajuk tak?
  11. Kak ton tu comel tak? HAHAHAHA :D
hahaha..soalan merapu2..tak tahu nak tanye ape..HAHA :D

anis tag :

okay done ! perghh...penat siott taip entri..okay menyerah kalah..hahaha :D tengah2 taip tadi..tetibe blackout..alahai..opss..ini bukan isu politik ye..ini kisah benar..hahaha :P

UPDATED :

anis kne tag lagi..haha :D malas nk buat entry baru sebab malas nak tag 11 orang lagi dan malas nak buat 11 soalan lagi..nampak tak kemalasan tersebut..haha..malas tahap gaban..edit entry ni jela..haha..kali ni kne tag dengan dik fiqa omeyy..


1. Apa yang korang fikir tentang fiqa? korang suka tak dgn blog fiqa? hee
  • ape yang akak fikir tentang fiqa..akak rase fiqa suke warne purple macam akak..hehe..blog fiqa?..suke sgt2..sebab warne purple..omeyy..kite kan geng purple ! give me five! haha :P

2. Siapa idola korang? selain ibu bapa dan rasulullah?
  • idola eah?..erm..takde la..

3.  Status korang? dah berpunya or single? hihi
  • status?..hahaha..fiqa rase?..cube teka..hahaha :P

4. Impian korang?
  • Impian akak nak jadi seorang jurutera a.k.a engineer yang berjaya pada suatu hari nanti..amin :)

5. Benda apa yg mendorong korang utk terus berblogging?
  • Readers..sebab korang yang selalu bace blog anis..buatkan anis bersemangat nk berblogging..pastu dapat ramai kawan..hepi sangat2..even kite hanye kenal kat alam maya je.. :)

6. Perkara yang korang suka time blogging? dan yg tak suka?
  • suke bile dapat kawan baru dan tak suke bile ade haters :(

7. Tujuan korang berblogging?
  • untuk berkongsi benda yang baru dengan readers :)

8. Your feveret music?
  • feveret music?..suke layan lagu jiwang..hahaha :P

9. Hobi korang dan benda yang korang paling suka buat.
  • hobi?..online kot..hahaha..

10. Pernah tak ada barang yang special dalam hidup korang? yg membawa sejuta nostalgia?
  • penah..sampai sekarang masih simpan..sebab benda tu orang yang tersayang bagi :)

11. Korang boleh tak bagi pandangan/ nasihat/ cadangan mengenai blog korang yang boleh dijadikan teladan utk fiqa?
  • ala..akak tak pandai la nak bagi nasihat..hehe :) blog fiqa dah okey..omeyy mcm owner dye je :)


till then,
kbye :)

Jana RM1,000 Sebulan Dari Rumah Melalui Internet
Terima kasih sebab sudi baca entri Anis..komen kalau sudi :)

28 comments:

  1. Wahaha Kaknis tak tidur lagi rupanya. A'ah bambil pun sama. Tetiba lak terjoin tadi. Heheh. Nasib baik tak tertag Kaknis. Sebab Kaknis kan dah join? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu la..jenuh nk menjawab soalan2 tu..byk kot..hahaha :D

      Delete
  2. waaaa! tiga set jawapan sekaligus! hehe :D menarik pula tu ^^ thanks join Anis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..anis malas nk tulis byk kali..haha..most welcome hana :)

      Delete
  3. fuh..selamat tak jadi mangsa tag..hehe..cool..kita tak terfikir nak combinekan semua soalan..senang..tak payah la tag berpuluh2 orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu la..penat kot..panjang :)

      Delete
  4. wah, seronok la baca, hehe,
    nanti aida jawab ye anis kiyomi, aida bizi nii, ni pun bukak kejap jee, HAHA.

    ReplyDelete
  5. ehehe! tagging game ni CJM banyak langgar rules dia..haha! ^..^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bab nk tag org tu mls..rmai sgt..hehe :)

      Delete
  6. thanks kak anis sebab tag saye,insyaallah saye join... hehe :) best lah bace jawapan kak anis tu... hehe :D

    ReplyDelete
  7. tag anis, jgn marah :P
    hehe ..

    http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/05/1st-segmen-by-cik-puan.html

    ReplyDelete
  8. akak !! terima kasih tag., lissa dah jawab. hhee

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  9. anis taipkan for fae je k hahaha banyak sangat soalan *gantung diri*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..jgn smpai gantung diri la fae..

      Delete
  10. Hihi thanks!
    Fiqa rasa ada. Hoho betul tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..most welcome :D ermmm..btol! 10 markah utk fiqa..haha :P

      Delete
    2. Yey dapat 10 markah! Haha XD

      Delete
  11. eyh, cam liebster award je kan? haha.. tgu ye dear.. pjg bebenor entry neh.. jap2 g akak jawab soklan cepu2 perak adik anis tomey2 neh.. hehehe

    ReplyDelete
  12. anis...sorry x perasan anis tag akak... hihihi... nanti akak reply ea..ade dateline ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sokeyy kak :) takde pun..anytime boleh jawab..nty akak free..akak jawab la :)

      Delete

hai :) thanks sebab sudi komen :)

 
Thanks For Coming.All Right Reserved By Anis Zainudin.Basecode By Adam Faiz.Best view in Google Chrome