Tutorial : Cara follow blog yang tak boleh di follow guna button ala-ala tumblr sebab mencapai limit | anis zainudin♥
Home Tutorial tips ex banner

20 May 2013

Tutorial : Cara follow blog yang tak boleh di follow guna button ala-ala tumblr sebab mencapai limit

hai :) tajuk tutorial macam panjang kan..sebab anis pun tahu nak letak tajuk ape nak bagi korang faham..hehe..tutorial kali ni di request oleh........... *krik krik krik bunyi cengkerik* haha..takde sape request pun..saje nak menggedikkan diri nak buat tutorial sebab bosan yang teramat sangat dan takde idea nak update blog..biar la takde orang bace pun..janji blog ber-update..kan?..okey2..anis kalau merapu susah nak berenti..haha..tros ke tutorial..tutorial kali adalah cara lain untuk korang follow blog yang takde button followers gadjet yang tulis Join this site tu kan..yang guna button followers ala-ala tublr..seperti sedia maklum..button tu kan ade limit..kalau dah sampai limit..kite dah tak boleh nak follow la kan blog yang ade button followers ala tumblr tu kan..teros tak jadi nak follow..macam anis jugak..anis malas nk follow kalau blog tu takde followers gadjet..susah nak follow..btw, kalau korang nak join GA atau segmen..syarat wajib kne follow kan..kena la jujur..sebenarnye ade cara lain..tapi manual la..

  • pergi kat dashboard dan korang akan nampak camni..
klik pada gambar untuk lebih jelas.

  • korang akan nampak perkataan Add tu kan..yang anis bulatkan tu..korang klik kat situ..bila dah klik..akan keluar camni..
klik pada gambar untuk lebih jelas

  • okeyy..then, kat Add from URL tu..korang isi la url blog yang korang nak follow tu..okeyy..siap ! faham tak ?..simple je kan? :)
maybe dah ramai yang tahu kot..saje nak buat tutorial bagi yang belom tahu..tapi better korang yang takde followers gadjet tu..better korang letak..senang sikit orang nak follow even ade cara lain..tapi macam menyusahkan orang sikit la..pendapat anis je..maaf kalau tak sama dengan pendapat korang..lain orang..lain tafsiran nye kan..maaf kalau ade kekurangan..anis pun bukan mahir sangat dalam blogging ni :)

till then,
kbye :)







Jana RM1,000 Sebulan Dari Rumah Melalui Internet
Terima kasih sebab sudi baca entri Anis..komen kalau sudi :)

33 comments:

  1. Hahahaha..
    Akak pulak baru je tau.....
    Sedihnyaaa.... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bgus jugak cmtu..ade la jgak org bace tutorial anis ni..takde la syok sendiri buat tutor tp takde org bce..hahaha :D

      Delete
  2. memang leceh kalau takde Follower Widget sbb masalah ni :/

    ReplyDelete
  3. follower pun ada limit ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade kalau yg gune button ala-ala tumblr tu.

      Delete
  4. Wahh ! Bagus la . Baru tau ! Thanks .

    ReplyDelete
  5. niceeeee., nnti boleh lissa buat sbg rujukan masa akan dtg.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. cik akak pun baru tahu juga...ingatkan btang tu tak boleh pakai...memang pandailah cik akak nie kan dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takpe2..skang dah tahu kan :)

      Delete
  7. Bertambah jugak ilmu bambil masuk blog Kaknis hari ni. Hewhew! Thankssss atas perkongsian yang menarik sangat ni. Terbaik wa cakap lu. Kehkeh~

    ReplyDelete
  8. kehkeh. dulu nawwar ada dua2. terrer dop? excited sebab baru mula blogging khennn -.-'

    ReplyDelete
  9. Nice sharing.. Saya pun baru tau.. Hihi..

    ReplyDelete
  10. kena buat macam tu ke? aida baru tau, hehe.
    tak pernah tahu pun selama ni >,<

    ReplyDelete
  11. waa baru dapat tahu . Thanks ye kak :D

    ReplyDelete
  12. Akak , Isyah da cbe , Tapi dia keluar niee :/ --->

    You are already following the maximum number of Blogs (300). Unfollow some other blogs first.

    Hope akak reply , kalau da reply bagila tau Isyah kat blog , takot tak perasan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh?..yeke?..jd cmtu? erm..nty akak check balik eah :D

      Delete
  13. sy xleh follo by join this side la... geram gile ni..

    ReplyDelete

hai :) thanks sebab sudi komen :)

 
Thanks For Coming.All Right Reserved By Anis Zainudin.Basecode By Adam Faiz.Best view in Google Chrome